Το Σχολείο μας

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Κατηγορία: Το Σχολείο μας

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ -15/10/2018

Αδελφοποίηση με το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου Κύπρου

Το Γυμνάσιο Νεάπολης στα πλαίσια σχολικών προγραμμάτων θα αδελφοποιηθεί με το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου της Κύπρου. 

  • Η αδελφοποίηση είναι μία παιδαγωγική καινοτομία που βασικά στοχεύει:
    • Στην ανάπτυξη της συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των σχολείων.
    • Στην προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση.
    • Μέσα από την αδελφοποίηση το ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει ένα σχολείο ενθαρρύνει την προσωπική και συλλογική έκφραση βιωμάτων και δημιουργεί θετικά και ασφαλή πλαίσια ανταλλαγής και επεξεργασίας εμπειριών.
    • Οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι γονείς αυτών, έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους διαφορετικούς ίσως στη σκέψη, στις συνήθειες, στα ήθη και έθιμα, και ανακαλύπτουν ομοιότητες αλλά και διαφορές. 

Ιδιαίτερα δε σε ό,τι μας αφορά, η Κρήτη και η Κύπρος έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και παρόμοια πορεία στο χρόνο.

Ένας σημαντικός λόγος που επιλέχτηκε το συγκεκριμένο σχολείο είναι πως ο Δήμος του Αγίου Νικολάου γιόρτασε φέτος τα 25 χρόνια αδελφοποίησης με το Δήμο Αγίου Δομετίου. 
Το ζητούμενο μετά από όλα αυτά τα έτη, όπως τουλάχιστον τέθηκε στις τελευταίες συναντήσεις, είναι κατά πόσο υπήρξε σύγκλιση κοινωνιών και θεσμών προκειμένου να υπάρξει και συνέχεια. 

Από το Γυμνάσιο μας ευελπιστούμε ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας που θα υπογράψουμε, πέρα από τον τυπικό χαρακτήρα, θα δηλώνει τη βούληση των δύο σχολείων για συνεργασία, ανταλλαγή επισκέψεων και παρουσίαση των πολιτιστικών αγαθών του κάθε τόπου. Τα πολιτισμικά δρώμενα ή ό,τι άλλο ετοιμαστεί που θα παρουσιαστούν από τα παιδιά των δύο σχολείων θα συμβάλλουν στη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου αδελφοσύνης αλλά και στην ανάπτυξη άρρηκτων δεσμών συνεργασίας ανάμεσα στα δύο σχολεία.
Ήδη ο Διευθυντής κ. Γ. Χαβάκης ήρθε σε επαφή με το Γυμνάσιο της Κύπρου, συζήτησε τα τυπικά θέματα και μάλιστα υπήρξε άμεση συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων και αποδέχτηκαν το αίτημα.

Τις επόμενες μέρες θα αποσταλούν όλα τα έγγραφα που απαιτούνται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και στην Περιφέρεια προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και παράλληλα θα γίνει ενημέρωση στο Δήμο και σε άλλους θεσμικούς φορείς.

 

 

Αδελφοποίηση με το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου

Κατηγορία: Ιστορία του Σχολείου μας

Δύο χώρες , δύο σχολεία , ένα λογότυπο , επτά λόγοι

Το λογότυπο σχεδίασε ο Κυριάκος Χαβάκης τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και οι βασικοί λόγοι που επιλέχτηκε από τα σχολεία είναι:

1. Συμβολίζει την ένωση, το δεσμό (αλυσίδα)
2. Συμβολίζει το άπειρο, δηλαδή την αιώνια φιλία
3. Έχει τα εθνικά μας σύμβολα, τις σημαίες μας
4. Περιέχει τα εθνικά μας χρώματα
5. Είναι πλήρως κατανοητό και σαφές
6. Τυπώνεται και εκτυπώνεται εύκολα σε οποιοδήποτε υλικό και είναι ευδιάκριτο
7. Το βασικότερο ίσως είναι πως δηλώνει την ισότητα, αφού απεικονίζει το κάθε σχολείο με το ίδιο μέγεθος, τα ίδια χαρακτηριστικά, το ίδιο σχήμα


Απεστάλη στο Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου για να χρησιμοποιηθεί στα έντυπα που θα εκδοθούν και σε ό,τι άλλο χρειαστεί

Σχολική Εορτή 25ης Μαρτίου 2019

Κατηγορία: Ιστορία του Σχολείου μας

Μία εξαιρετική γιορτή για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 παρουσίασαν οι μαθητές του Γυμνασίου μας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων 
΄΄ Ιωάννης Χατζηιωαννίδης ΄΄

Διαβάστε περισσότερα: Σχολική Εορτή 25ης Μαρτίου 2019

Υποκατηγορίες