Σχολική Εορτή 25ης Μαρτίου 2019

Κατηγορία: Ιστορία του Σχολείου μας

Μία εξαιρετική γιορτή για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 παρουσίασαν οι μαθητές του Γυμνασίου μας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων 
΄΄ Ιωάννης Χατζηιωαννίδης ΄΄


Στο ξεκίνημα της γιορτής ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Χαβάκης μίλησε για τη σημασία του διπλού εορτασμού (επέτειο της Επανάστασης του 1821 και Ευαγγελισμό Της Θεοτόκου) και σημείωσε πως «Η χώρα μας είναι ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό, παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου, σύμφωνα με το μεγάλο ποιητή μας Γεώργιο Σεφέρη, και εμείς σήμερα βρισκόμαστε εδώ για αυτόν τον αγώνα, για να τον θυμηθούμε, να τον τιμήσουμε και να εκφράσουμε το σεβασμό μας». 
Το πολύ ενδιαφέρον και συγκινητικό ήταν η όλη προσέγγιση, μέσα από ένα ιστορικό χρονικό με δραματοποίηση από την Άλωση στις 29 Μαΐου του 1453 έως το Πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830 με την Ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Παρουσιάστηκαν οι πιο μεγάλες στιγμές της πορείας αυτής έως την απελευθέρωση. Η προσέγγιση έγινε κυρίως με δραματοποίηση και λιγότερο με βίντεο και φωτογραφίες. 
Οι μαθητές της Χορωδίας και της Ορχήστρας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Αλεξοπούλου διάνθισαν τη γιορτή με τραγούδια όπως το "Χάραμα", "Το μέγα, το ανεπανάληπτο ’21" κ.α. 
O Διευθυντής του σχολείου, στο τέλος ευχαρίστησε τους αρκετούς γονείς που ήταν παρόντες και συνεχάρη όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία της γιορτής, εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για την άρτια διοργάνωση και παρουσίαση, ενώ στο τέλος κάλεσε όλους να κλείσουν τη γιορτή με τον Εθνικό Ύμνο.
Οι καθηγήτριες που διοργάνωσαν τη γιορτή ήταν: 
Σηφαντωνάκη Καλλιόπη 
Μαστοράκη Καλλιόπη 
Κοσκερίδου Όλγα 
Σαρρή Μαρία,
ενώ την ευθύνη της Χορωδίας και της Ορχήστρας είχε η κ. Αλεξοπούλου Παναγιώτα. 
Επίσης, τη φωτογραφική κάλυψη είχε η κ. Δραγανίδου Λίτσα.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Και του χρόνου!

     

 
Εμφανίσεις: 34