Σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Νεάπολη, 27/10/2021

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στον εναρκτήριο λόγο του ο Διευθυντής Χαβάκης Γιώργος μεταξύ άλλων τόνισε πως ‘’ Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών’’.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής παρέδωσε τη Σημαία στη Σημαιοφόρο και στους Παραστάτες και έδωσε τα Αριστεία και τους Επαίνους για το προηγούμενο σχολικό έτος.

Ακολούθησε το αφιέρωμα για το Έπος του ΄40, με την επιμέλεια της κ. Παγκάλου Μαρίας και Τζώρτζη Αθηνάς. Τη μουσική επιμέλεια (χορωδία-ορχήστρα), είχε η κ. Γιωτοπούλου Παναγιώτα, ενώ την τεχνική επιμέλεια ο κ. Κοκολάκης Νεκτάριος. Τα κείμενα και τα ποιήματα διαβάστηκαν από τις μαθήτριες Χαραλαμπάκη Παναγιώτα και Φωνιαδάκη Κατερίνα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους καθηγητές όσο και στους μαθητές, μουσικούς, χορωδούς και παρουσιαστές που βοήθησαν σε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση του σχολείου.

Στη συνέχεια, στην πλατεία της Νεάπολης, το σχολείο συμμετείχε με ολιγομελή αντιπροσωπεία, στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, και μέλη του Δεκαπενταμελούς κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των Ηρώων μας.

Και του χρόνου, με καλύτερες συνθήκες!