ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ

 

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, ο Όμιλος Ρητορικής και Λόγου του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαδικτυακά επιμορφωτική εσπερίδα για τα ρητορικά αγωνίσματα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ομίλου για τους 3ους διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου, που φέτος διοργανώνει το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων Αττικής και τους 4ους Παγκρήτιους Ρητορικούς Αγώνες, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου.

Έτσι, μαθητές και μαθήτριές μας καθώς και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί, κ. Γαλανάκη και κ. Λασιθιωτάκη ενημερώθηκαν για τους κανόνες των τριών ρητορικών αγωνισμάτων, του αυθόρμητου λόγου, της εκφραστικής ανάγνωσης και των διττών λόγων, καθώς και των νέων αγωνισμάτων, της Ομαδικής Συζήτησης και του Ομαδικού Αυτοσχεδιασμού, ενώ τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδεικτικά παραδείγματα στα αγωνίσματα, στα οποία πρόκειται να λάβουν μέρος. Η συμμετοχή του Ομίλου μας στο Δίκτυο Ρητορικής, εκτός του ότι υλοποιεί τον ετήσιο προγραμματισμό του σχολείου μας, με τον οποίο τέθηκε ο στόχος της συμμετοχής του σχολείου μας σε Δίκτυα σχολείων, επιπλέον καλλιεργεί στους μαθητές και στις μαθήτριές μας τη συνεργασία, τη δεξιότητα της επικοινωνίας και γενικότερα κοινωνικές δεξιότητες και δεξιότητες της ζωής.

Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους και όλες τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να ακολουθήσουν την αρχή του «ευ λέγειν» και του «ευ αγωνίζεσθαι» και η συμμετοχή τους στους ρητορικούς αγώνες να τους προσφέρει μια επιπλέον πολύτιμη εμπειρία.