ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, στο Γυμνάσιο Νεάπολης, εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στη διάρκειά της, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν ντοκουμέντα της εποχής με τη μορφή φωτογραφικού υλικού και βίντεο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Δόθηκε έμφαση στις προσωπικές αφηγήσεις και στις ιστορίες ανθρώπων που, είτε ως μάρτυρες κατέγραψαν τα γεγονότα, είτε έζησαν οι ίδιοι τη φρίκη των βασανιστηρίων του χουντικού καθεστώτος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αποδοθεί φόρος τιμής στα θύματα του Πολυτεχνείου, αλλά και να αναδειχθεί η αξία του αγώνα εκείνων που κράτησαν ζωντανή την απαίτηση του λαού για δημοκρατία στη διάρκεια της χούντας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την όμορφη εκδήλωση, τους/ τις καθηγητές/τριες που συντόνισαν τη γιορτή, κ. Χαραλαμπίδη Παναγιώτη και κ. , Δραγανίδου Λίτσα, την υπέροχη χορωδία με τους/τις εξαιρετικούς/κες μουσικούς μας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Αλεξοπούλου Γιώτας και τους μαθητές που έδωσαν «ζωή» με τις αφηγήσεις τους στα κείμενα.

Συγχαίρουμε, επίσης το Δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας, που οργάνωσε τη συμβολική μαθητική πορεία και την κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο Ηρώων της πόλης μας, τιμώντας έτσι όσους διεκδίκησαν την ελευθερία και προασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ