Χαιρετισμός στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

 

Με την ευλογία της Εκκλησίας, δια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου και με τις εγκάρδιες ευχές όλων των παρευρισκομένων περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών αρχών, τελέσαμε σήμερα τον καθιερωμένο αγιασμό που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Έχοντας επανέλθει με ιδιαίτερη χαρά στο γνωστό μετερίζι της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Νεάπολης, επιθυμώ να απευθυνθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες, σε όλους τους συναδέλφους, παλιούς γνώριμους και νέους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές , στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους συνεργάτες του καθώς και όλους τους αρωγούς στο έργο μας και να ευχηθώ μια γόνιμη, δημιουργική, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοποϋστήριξης σχολική χρονιά!

Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς συνοδεύεται από ενθουσιασμό, ελπίδα, νέες προκλήσεις, νέες προσδοκίες και στόχους.

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες , οι στόχοι του σχολείου μας, πέρα από τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων, είναι να μπορέσετε να γνωρίσετε τη χαρά της μάθησης και της συνεργασίας, να καλλιεργήσετε τη δημιουργική και κριτική σας σκέψη και να μάθετε συμπεριφορές και δεξιότητες που θα σας επιτρέψουν να χτίσετε υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις.

Επιπλέον η συνύπαρξη των σχολείων, του Γυμνασίου μας, του Πρότυπου ΕΠΑΛ, του Εργαστηριακού Κέντρου και του Γενικού Λυκείου κάτω από την ίδια σχολική στέγη και η παρουσία μας στην ίδια σχολική αυλή, μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με σεβασμό και κατανόηση, να προστατεύουμε το μικρό και αδύναμο και να αποδεχόμαστε τα όρια και τις αξίες των άλλων χωρίς να παραβιάζονται τα δικά μας όρια και οι δικές μας αξίες.

Με γνώμονα λοιπόν το σεβασμό, την αποδοχή, την αλληλολοβοήθεια και την αγάπη και με όρεξη για δουλειά, ας αρχίσουμε το νέο ταξίδι στη γνώση, απολαμβάνοντας κάθε εμπειρία και κάθε στιγμή συγκίνησης, χαράς και δημιουργικότητας που θα μας προσφέρει. Κι αν το ταξίδι έχει και δυσκολίες, μαζί θα κοπιάσουμε, μαζί θα μάθουμε και μαζί θα τις ξεπεράσουμε.

Καλωσορίζω ιδιαιτέρως τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, τα γνωστά πρωτάκια μας. Το πρώτο διάστημα ίσως δυσκολευτείτε με την προσαρμογή σας στο Γυμνάσιο,  τους χώρους του και τη δομή της λειτουργίας του σε σχέση με το Δημοτικό. Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι, σύντομα θα ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες και θα προσαρμοστείτε στο νέο περιβάλλον.

Όλοι εσείς , μικροί και μεγάλοι μαθητές, να μη διστάσετε ποτέ να μιλήσετε σε εμένα προσωπικά αλλά και στους καθηγητές σας για κάτι που σας προβληματίζει , για κάποια δυσκολία που αντιμετωπίζετε, για κάτι που σας στεναχώρησε. Μαζί θα βρούμε τη λύση.

Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο. Το καλό το δικό σας!

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Η διευθύντρια

Καλλιόπη Σηφαντωνάκη