Το Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου στην τελετή βράβευσης του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό, που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ και στην εκδήλωση βράβευσης, που συνδιοργανώθηκε επιπλέον από τους παραπάνω φορείς και από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών, την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλές σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού, θρησκευτικού και πνευματικού κόσμου:

-ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης

-η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα)

-εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο

-εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών κ Νιγρίτης κ. Θεολόγου

-ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα)

-ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ

-ο κ. Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής Θεσσαλονίκης

– ο κ. Λευτέρης Αβραμάκης, βουλευτής Σερρών

-ο κ. Πολυκάρπου Κωνσταντίνος, Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη

-η κ. Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

και πλήθος ακόμα εκπροσώπων των αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κλήρου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Πούλιος Ιωάννης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Σερρών και σχεδιαστής του διαγωνισμού.

Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά που η σύμπραξη του σχολείου μας με τρία ακόμα σχολεία : Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Νικολάου, Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας και ΕΝΕΓΥΛ Βέροιας μας χάρισε το πρώτο βραβείο σε δύο κατηγορίες, την Εφημερίδα και την Ιστοσελίδα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και παρέλαβε τα βραβεία ως υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος η κα Γαλανάκη Αικατερίνη.

Θεωρούμε πως η βράβευση του σχολείου μας στον εν λόγω διαγωνισμό προσφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για το αποτέλεσμα της συνεργασίας των σχολείων, τα οφέλη και τη σπουδαιότητα μιας τέτοιου είδους συμπερίληψης, αφού τόσο για την εφημερίδα όσο και για την ιστοσελίδα εργάστηκαν αρμονικά μαθητές και μαθήτριες της γενικής εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής. Η συνεργασία με τα συγκεκριμένα σχολεία συνεχίζεται και την τρέχουσα σχολική χρονιά και προσδοκούμε ανάλογα αποτελέσματα. Καθώς πλέον ανάμεσα στα συνεργαζόμενα σχολεία έχουν αναπτυχθεί δεσμοί φιλίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους φίλους και τις φίλες μας από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Νικολάου, το  Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας και το ΕΝΕΓΥΛ Βέροιας και ιδιαίτερα στους/στις εκπαιδευτικούς: κ. Γεώργιο Μαυροειδή, κα Σμαρώ Φραγγοπούλου και κα Όλγα Παπαδοπούλου που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μας με τις σχολικές τους μονάδες και τους κύριους συνεργάτες μας.