ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

Οι Ομάδες Φιλίας δημιουργήθηκαν πρώτη φορά στο σχολείο μας την προηγούμενη χρονιά . Θεωρώντας πως η λειτουργία τους ωφέλησε  και συνέβαλε στο υγιές και φιλικό κλίμα του σχολείου, αποφασίσαμε να συσταθούν και τη φετινή χρονιά. Με σύνθημα “Όλοι οι μαθητές του σχολείου μπορούν να είναι φίλοι!», νοιάζονται για το συμμαθητή τους, αναδεικνύουν τη φιλία με σκοπό την εξάλειψη κάθε μορφής βίας (λεκτική, σωματική, συναισθηματική, ψυχολογική) και  πρεσβεύουν ότι είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Ομάδων Φιλίας του Γυμνασίου μας με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κα Κορδία Στεφανία  και κα Γαλανάκη Αικατερίνη, στην οποία έγινε αναφορά στη φιλοσοφία και στον ρόλο των Ομάδων Φιλίας . Ξεκινήσαμε  από το γεγονός ότι είμαστε μια παρέα και δεν έχουμε τόσες μεγάλες διαφορές ώστε να μας χωρίζουν. Δεν ασχολούμαστε με το τι φοράει ο συμμαθητής μας ή με την επίδοσή του στα μαθήματα του σχολείου, αλλά τον δεχόμαστε όπως είναι, άλλωστε ποιος είναι τέλειος; Δεν αποκλείουμε μαθητές από τις παρέες μας, δεν ασχολούμαστε με κουτσομπολιά και μάλιστα τα σταματάμε, όταν φτάνουν στα αυτιά μας. Αν κάποιοι μαθητές διαπληκτιστούν στην αυλή ή σε μια εκδρομή, οι Ομάδες Φιλίας οφείλουν να παρέμβουν και να σταματήσουν την διαμάχη κι όχι να ενθαρρύνουν την ένταση για να διασκεδάσουν.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και θα πραγματοποιείται κάθε μήνα μια καθορισμένη συνάντηση με στόχο την ανατροφοδότηση και την αλληλεπίδραση των μελών των Ομάδων Φιλίας. Ελπίζουμε ότι και φέτος, ο συγκεκριμένος θεσμός θα συμβάλλει στο  δημοκρατικό κλίμα και στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

Στεφανία Κορδία, ΠΕ06

Αικατερίνη Γαλανάκη, ΠΕ02