ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ INFO POINT

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και της Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής της Γ΄ τάξης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χάνδακας, πόλη οχυρωμένη και ανοχύρωτη”. Με αφορμή την ενετική οχύρωση του Ηρακλείου κάναμε ένα ταξίδι στο περιπετειώδες παρελθόν, συγκρίνοντας τη ζωή των κατοίκων της πόλης με σύγχρονα βιώματα των παιδιών. Μέσα από τα τεκμήρια του Μουσείου, αλλά και την επιτόπια παρατήρηση τα παιδιά ανακάλυψαν τις διαφορετικές πτυχές της ιστορίας της πόλης του Ηρακλείου.

Επόμενος σταθμός μας το Γραφείο Ενημέρωσης & Πληροφόρησης των Επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου (“Info Point”) και ακολούθως η ξενάγησή μας στην πόλη του Ηρακλείου με επίκεντρο τα ιστορικά μνημεία της εποχής της ενετοκρατίας.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους/τις μαθητές/τριές μας για την άψογη συμπεριφορά τους και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, επιβεβαιώνοντας πως η βιωματική μάθηση συμβάλλει αποφασιστικά στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Οι συνοδοί καθηγητές:

Ευάγγελος Ταλιουρης ΠΕ78 Κοινωνικών επιστημών

Μαρία Παπαχατζακη ΠΕ 02 Φιλολογος

Πόπη Πιταροκοίλη ΠΕ02 Φιλολογος

Στεφάνια Κορδία ΠΕ06 Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας