ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική συνάντηση του Συλλόγου Διδασκόντων στο πλαίσιο της δράσης «Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών» με θέμα «Μαθητές και μαθήτριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο: Οι περιπτώσεις των Δ.Α.Φ. & ΔΕΠ.Υ.». Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης αφορούσε στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών ως προς τα γνωρίσματα των συγκεκριμένων ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών που συναντώνται αρκετά συχνά στο γενικό σχολείο και ως προς τους τρόπους διαχείρισής τους εντός και εκτός τάξης. Σκοπός της παρουσίασης ήταν οι εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με πρακτικές ενταξιακής εκπαίδευσης, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν στο εκπαιδευτικό έργο τους. Το σχολείο του σήμερα και του αύριο είναι ένα σχολείο για ΟΛΟΥΣ.

Την επιμορφωτική παρουσίαση επιμελήθηκε η κ. Αλεξάνδρα Μπούργου, η οποία υπηρετεί στο σχολείο μας το τρέχον σχολικό έτος ως Φιλόλογος Παράλληλης Στήριξης.

Η Αλεξάνδρα Μπούργου είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» και «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Πατρών και τελειόφοιτη του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2020 υπηρετεί σε σχολεία της Δ.Δ.Ε. Λασιθίου. Έχει πραγματοποιήσει τη φιλολογική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Κοινωνικές Ιστορίες» της Carol Grey.